Újdonság
UV mentes barnulás a   barnító rendszerrel!

 

Az elmúlt közel 20 év alatt világszerte óriási népszerűségnek örvendő szoláriumok, elérték tudásuk és fejleszthetőségük határát. Mára egyre jobban nyilvánvalóbbá váltak azok a használatuk során fellépő hiányosságok és veszélyek, amelyekről eddig senki nem tudott, vagy nem akart tudomást venni. Egyre biztosabb jelei mutatkoznak annak, hogy hanyatlóban van egy korszak, a szoláriumok korszaka, amely a szépségiparon belül önálló üzletággá nőtte ki magát világszerte. Az eddigi mesterséges napozás helyett, egyre többen keresik a természet nyújtotta lehetőségeket, egy új biztonságos technológiával, bőrünk ápolását és egészségünk megőrzését biztosítva. Erre a célra találták fel az UV mentes barnító folyadékot.

 

Uv sugárzás veszélyei:


Napjainkban a világszerte egyre súlyosabban terjedő bőrrák (melanoma) kialakulásáért a felerősödött napfény és a szoláriumok által, az egészséges mértéknél többszörös dózisban sugárzott UV sugarak a felelősek. A fő veszélyt az okozza, hogy ezek a károsító hatások, nem csak a bőr felszínt érik el, hanem a bőrünk legmélyebb pontjait is elérve végeznek visszafordíthatatlan károsodást, amely később a bőrrák kialakulásához vezet. A Nap vagy a szolárium ultraibolya sugárzásának ismételt, mértéken felüli expozíciója a bőr idő előtti öregedéséhez vezethet, egyúttal megnöveli a bőrdaganatok keletkezésének valószínűségét.

Figyelmeztető jelenség, hogy az emberek jelentős részének érzékennyé vált a bőre, így az Ő számukra a napozás vagy szoláriumozás nem megoldás a barnulásra, ugyanis azonnal leég a bőrük, mielőtt bármiféle eredményt elérhettek volna.
A problémák mind a megváltozott környezeti viszonyokra, a megsokszorozódott UV sugárzásra vezethetők vissza.
A különböző médiák már napi szinten figyelmeztetnek a fokozott veszélyre, például a napi hírek és időjárás jelentések részévé vált az aktuális UV-B sugárzás mértékének ismertetése, figyelmeztetés a veszélyre.

   UV mentes barnítás!

 

Eljárás:

 

UV mentes barnító termékek formulája ellentétben a régi önbarnító krémekkel szemben nem a bőrt színezi meg, hanem a DHA segítségével a bőrbe beszívódva egyenletesen, fokozatosan fejti ki barnító hatását a bőr felső rétegében, így az élő bőrsejteket nem érinti, ezért hosszú távú használata nem okoz semmiféle károsodást.
UV mentes barnító hatóanyagát úgy fejlesztették ki, hogy az a felhám egyenletes kopásával egyenes arányosságban legyen, úgy a szín egyformán halványodik. Foltosodás akkor léphet fel, ha a bőrfelület nincs 100%-osan letisztítva, ezért minden fújás előtt kötelező a tusolás (fújás előtt max. 10 perc) és a testradírozás.

 

Lehelet finom harmat friss pára ( mangó illat) formájában kerül a bőrünkre a barnító folyadék. A különböző növényekből kivont hatóanyag, bőrünk pigmentjeit aktiválva és reakcióba lépve az aminósavakkal néhány óra elteltével természetes barnulásra készteti. Színét 1,5-2 hétig megőrzi. Az első 5-8 órában zuhanyozni vagy bármilyen izzasztó testmozgást, pl.: sportolást végezni nem tanácsos, mert a kozmetikum kimosódhat a pórusokból. 5- 8 óra elteltével fokozatosan kezd kialakulni a barna bőrszín, ami kb. 24 óra múlva fejti ki a teljes hatását.

 

Milyen tartós az elért bőrszín?

 

A kezelés során a barnító hatás csak a bőrünk legfelső hámrétegét érinti, ezért egyáltalán nem okoz semmiféle károsodást, sőt ellenkezőleg, olyan tápláló anyagok jutnak a bőrünkbe, amelyek számunkra létfontosságúak. Az így megszerzett selymesen ragyogó barna bőrszín a hámréteg fokozatos kopásával halványodik, bőrtípustól függően, kb. 1,5-2 hét alatt.

 

Kik használhatják?


Szinte bárki, sőt a tipikusan érzékeny fehér bőrűek is, már az első alkalom után akár 3-5 szín-árnyalatnak megfelelő eredményt érhetnek el, bármiféle kockázat vagy a leégés veszélye nélkül, számukra is biztosítva a barnulás csodálatos élményét. Azok számára is megoldás, akik sajnálják az időt napozásra vagy szoláriumozásra, vagy egyszerűen, gyors biztonságos eredményt akarnak elérni. Továbbá ajánljuk azoknak is akik valami alkalomra készülnek, pl.: esküvőre, ballagásra, bálra- szalagavatóra. Nem ajánljuk viszont a különböző bőrbetegségben szenvedők részére vagy olyan esetben, amikor nyílt sebbel érintkezhet kozmetikum.

 

UV mentes barnító termékek a maximális eredményt 24 óra elteltével fejtik ki a bőrben, ezért ezek a termékek olyan vendégeknek ajánlhatók, akik csak másnap szeretnék barnaságukat bevetni.

 

 

A Bőr helyes előkészítése az UV mentes barnításhoz:


• Ha önbarnító használatakor lépett már fel bőrirritáció, ne használd a terméket. Bizonytalan helyzetekben végezz el egy nem látható bőrfelületen UV mentes barnító tesztet. Ha 24 óra elteltével irritáció nem lép fel, készen állsz az amúgy veszélytelen kezelésre
• mosd le sminked, szempillafestéked, valamint előzőleg izzadásgátlót, parfümöt ne használj és ékszereidet tedd le
• Barnítás előtt csinálj teljes testradírozást, hogy a barnaság sokáig tartson és egyenletes, foltmentes legyen
• Barnítás előtt semilyen krémet ne használj
• Barnítás alatt hunyd be szemed, kontaktlencséd vedd ki előtte
• Barnítás után lehetőleg bő, sötét ruhát viselj nylon és lycra nélkül, a szűk ruha ledörzsőlheti a még ki nem alakult színt.
• Barnítás után 6-8 óra teljen el, míg tusolás, fürdés, úszás következik
• UV mentes barnítás előtt és után 24 órán belül ne szőrteleníts ( gyantázás, borotválkozás).